Super Mario er nok en af de mest ikoniske og genkendelige figurer inden for videospilverdenen

24 oktober 2023
Peter Mortensen

movies

Med sit røde hat, blåt tøj og overskæg har han charmeret millioner af mennesker verden over. Men Mario er ikke kun en populær figur i spilverdenen, han har også gjort sin indtræden på det store lærred i en spillefilm. I denne artikel vil vi dykke ned i historien om Super Mario filmen og se på, hvordan den har udviklet sig over tid.

Super Mario film blev udgivet i 1993 under titlen “Super Mario Bros.” Filmen var baseret på det populære videospil af samme navn og blev instrueret af Rocky Morton og Annabel Jankel. Filmen blev dog mødt med dårlige anmeldelser og var en økonomisk fiasko. Derfor tog det mange år, før der blev lavet en ny Super Mario film.

I 2022 blev der annonceret en ny Super Mario film, som er planlagt til udgivelse i 2023. Filmen er en animeret film og er baseret på det populære videospil “Super Mario Odyssey”. Filmen er blevet skabt i samarbejde mellem Nintendo og Illumination Entertainment, det samme animationsstudie bag film som “Minions” og “Grusomme Mig”.

Efter den oprindelige Super Mario film fra 1993 har der været snak om flere forskellige filmprojekter, der involverer Super Mario. En af disse inkluderer en live-action TV-serie, som skulle have været udviklet i samarbejde mellem Nintendo og Netflix. Desværre blev projektet skrottet, før det nåede at blive realiseret, hvilket var en skuffelse for mange fans.

Super Mario filmen fra 1993 blev produceret på et tidspunkt, hvor videospilindustrien stadig var i sin spæde start. Filmen forsøgte at skabe en bro mellem den fantasifulde verden i videospillet og den virkelige verden. Desværre fungerede dette koncept ikke helt, og filmen blev kritiseret for at være for langt fra det originale spil.

Den kommende Super Mario film fra 2023 ser ud til at have lært af fejltagelserne fra den første film. Filmen bliver animeret, hvilket giver mulighed for at skabe en mere trofast gengivelse af spilverdenen og figurerne. Det forventes også, at filmen vil have et stærkere manuskript og bedre integration af spilelementer.Super Mario filmen har haft en lang og varieret historie siden sin første udgivelse i 1993. Fra den oprindelige live-action film til den kommende animerede film har udviklingen af Super Mario filmen afspejlet udviklingen inden for både videospilverdenen og filmverdenen generelt. Med den nye animerede film ser det ud til, at Super Mario filmen endelig får den behandling, den fortjener, og fans af figuren kan se frem til en filmoplevelse, der er tro mod det originale spil.

I alt sin enkelthed er Super Mario filmen et bevis på, hvor populær og ikonisk Mario-figuren er. Uanset om det er i videospil, film eller andre medier, er Mario blevet en ægte popkulturel ikon. Den nye animerede film ser ud til at være et vigtigt skridt i retning af at bringe Super Mario tilbage på det store lærred i endnu større stil. Vi kan kun håbe, at denne film bliver en succes og indfrier forventningerne hos både fans af spillet og filmelskere verden over.

FAQ

Hvad var problemet med den originale Super Mario film?

Den originale Super Mario film blev kritiseret for at være langt fra det originale spil og skabte ikke en trofast gengivelse af spilverdenen.

Hvilken type film er den kommende Super Mario film fra 2023?

Den kommende Super Mario film fra 2023 er en animeret film, baseret på spillet Super Mario Odyssey.

Hvornår blev den første Super Mario film udgivet?

Den første Super Mario film blev udgivet i 1993.

Flere Nyheder