Hvilke vinduer er de rette for dig?

11 oktober 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Der er mange ting at tage hensyn til, når du skal købe vinduer til din bolig. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig grundigt om, så du kan finde de helt rette vinduer. Men hvad skal du lige tænke over? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af webshoppen klarwindows.dk, hvor de har et stort udvalg af forskellige former for vinduer.

1. Hvor stort skal vinduet være?

Først og fremmest kan det være en god ide, at du tænker over, hvor stort et vindue du gerne vil have. Selvom vinduesrammen har en størrelse, er der jo ingen, der siger, at du skal vælge et vindue i samme størrelse. Du kan sagtens få udvidet vindueshullet, så der er plads til et større vindue. Det vil være med til at give mere lys til boligen.

Hos klarwindows.dk har du mulighed for at bestille vinduer på mål. Selv hvis dit vindueshul får en usædvanlig størrelse på grund af udvidelsen, vil det altså være muligt for dig at finde et vindue til det.

2. Skal vinduet kunne åbnes?

Når du skal købe et nyt vindue, bør du selvfølgelig også overveje, om vinduet skal kunne åbnes eller ej. Det er selvfølgelig i de fleste tilfælde praktisk, at dit vindue kan åbnes, men hvis der er tale om et stort vindue fra gulv til loft, vil det typisk være et fastrammevindue, der ikke kan åbnes. I stedet skal du altså have installeret et andet vindue i rummet, der kan åbnes, så der kan blive luftet ud.

3. Hvilke vinduer passer til husets stil?

Du skal selvfølgelig også tænke over, hvilke vinduer der vil passe til din boligs stil. Det kan være meget forskelligt, alt efter hvordan din bolig ser ud. Bor du i et bindingsværkshus, vil det jo være en helt anden form for vindue, der passer til i forhold til, hvis du bor i et moderne hus.

Flere Nyheder