Gulvafslibning – når gulvet fortjener en chance til

16 april 2020
Astrid Pedersen

Går du rundt og overvejer at udskifte dit gamle, slidte trægulv? Er du en smule hooked på tanken om et moderne beton eller cement gulv, som kan give dit hjem den helt rigtige industrielle og urbane fremtoning, som er så moderne ifølge diverse indretnings magasiner og blade? Eller vil du bare gerne have et gulv som er nemt at gøre rent, og som er modstandsdygtigt over for slid – for eksempel et gulv af klik parket i syntetisk laminat, eller en epoxy gulv?

Så bør du først og fremmest overveje, om ikke det var en bedre idé at beholde det gamle trægulv. Det kan nemlig med stor sandsynlighed komme til at stå som nyt igen. Det kræver blot den rette behandling i form af en gulvafslibning eller en gulvafhøvling med tilhørende efterbehandling – for eksempel med hård lak, eller med olie, sæbe eller lud. Og så er det langt billigere at bevare det gamle trægulv end at erstatte det med et helt nyt eet af slagsen.

Bring gulvet til live igen med en grundig gulvafslibning

Faktisk er det langt fra sikkert, at dit gulv behøver en så invasiv behandling som en gulvafhøvling. Det kan med stor sikkerhed blive flot igen med en mere skånsom gulvafslibning, såfremt slitagen blot er overfladisk. Er gulvet ellers sundt, jævnt og intakt, vil en gulvafslibning kunne gøre en kæmpe forskel.

Ved en gulvafslibning fjernes 1 – 2 millimeter af træværkets overflade – og det er som regel her, alle skønhedspletterne sidder. Misfarvede plamager fra solfalming, grimme pletter fra spildte væsker samt slidspor fra nedtrådt skidt og støv slibes effektivt bort ved en gulvafslibning, og gulvet vil atter fremstå lyst, jævnt og ensartet i overfladen.

Ønsker du en rengøringsvenlig overflade, kan du vælge at lade gulvet behandle med en klar lak, som stadig lader træets karakteristika skinne igennem. Læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aalborg/ 

Flere Nyheder