Få hjælp til dit boligkøb af en boligadvokat

18 januar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

At købe en bolig er for mange den største økonomiske beslutning de tager og går der noget galt kan de komme til at betale i mange år. Derfor er det en god ide at få en boligadvokat med og gerne fra starten. Du kan med fordel allerede fra det overblik du overvejer at købe have en boligadvokat med.

Han kan blandt andet undersøge de områder du har planer om at kigge efter bolig i, om kommunen har planer for området, som kan påvirke din lyst til at købe bolig i netop dette område. Det kan f.eks. være at der er planer om en ny skole i området, nye og bedre indkøbsmuligheder eller en motorvej i baghaven.

image

Tag din boligadvokat med til forhandlingerne

Når der skal købes en bolig er de fleste opmærksomme på at der skal forhandles med sælger eller sælgers repræsentant om prisen. Men det er ikke alle der tænker på at der også skal forhandles med banken. Her kan der være lige så mange penge at spare på ens boliglån, som der er hos sælger. Derfor er det en god ide at tage din erfarne boligadvokat med når du skal i banken.

De fleste har en al for stor respekt for banken og de glemmer derfor at det er en forretning på lige fod med alle andre. Det næste de glemmer er at deres bankrådgiver er ansat af banken og dermed ansat til at sikre at det er banken der får den bedste handel. Din boligadvokat er ansat til at varetage dine interesser. Overlad derfor forhandlingerne til ham og husk at selv små ændringer til din fordel kan betyde mange penge over en 30 årig periode. Er i ikke tilfreds med de betingelser din normale bank tilbyder, så gå til andre banker og få et tilbud. Her kan du med fordel benytte dig af din boligadvokats netværk.

Flere Nyheder