Få den bedste hjælp på et kvindekrisecenter

03 september 2021
Astrid Pedersen

Er du kvinde, og lever du under trussel om vold i dit forhold? Så kan du søge hjælp på et kvindekrisecenter.

Hvad er et kvindekrisecenter?

Et kvindekrisecenter er et center for kvinder som har måttet forlade deres bopæl, for eksempel på grund af vold eller trusler om vold.

På en kvindekrisecenter kan kvinder opsøge hjælp og husly, og få rådgivning omkring fremtidige tiltag. Du finder på et kvindekrisecenter ansatte som er uddannet til at kunne yde rådgivning og hjælpe, også hvis der er børn inde i billedet. Og så vil der typisk være masser af frivillige som deltager i det daglige arbejde.

Hvem kan få ophold på et kvindekrisecenter?

Hvis du er udsat for vold eller trusler om vold af fysisk, psykisk, materiel eller økonomisk art, og derfor har behov for at komme væk fra dit hjem, kan du som kvinde søge hjælp på et kvindekrisecenter. Du kan også tage dine børn med hvis de også har brug for bekyttelse.

Mange kvindekrisecentre tilbyder afhentning på bopælen eller andet steds. Og et kvindekrisecenter vil typisk kunne tage imod henvendelser på alle tidspunkter af døgnet.

Hvad kan et kvindekrisecenter hjælpe mig med?

På de fleste kvindekrisecentre kan du få tilbud om midlertidigt ophold således at du har et trygt og sikkert sted at være i en periode. I løbet af dit ophold kan du som nævnt få rådgivning omkring din situation.

Det kan for eksempel være i form af vejledning til hvorledes du kan bygge et nyt liv op på egen hånd, og kan inkludere forhold så som økonomi, genhusning, uddannelses muligheder og meget mere.

Find dit nærmeste kvindekrisecenter på Fyn

Er du bosat i det fynske kan du søge hjælp hos Ellested Kvindekrisecenter. Ellested Kvindekrisecenter hjælper kvinder i nød, og kan med sikkerhed også hjælpe dig. Læs mere på ellestedet.com

Flere Nyheder