Det skal du være opmærksom på ved køb af vinduer

29 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Vinduer kan gøre meget for ens hjem. De kan hjælpe med at isolere, de kan hjælpe med at ændre boligens udtryk og de kan meget mere end dette. Men hvad skal man være opmærksom på, hvis man ønsker at udskifte sine vinduer? Det vil vi komme ind på i dette indlæg.

Sørg for at måle korrekt

Først og fremmest, så er det vigtigt, at man sørger for at måle korrekt. Dette er vigtigt, fordi man ofte skal bruge specialmål, når det kommer til vinduer. Hvis man får målt forkert og målene ikke er standardmål, så vil man stå med vinduer for mange tusinde kroner, som ikke er særligt nemme at komme af med igen. Faktisk, så vil man med en hurtig søgning på DBA kunne se, at der er en del der falder i denne fælde.

Hvilke funktioner skal vinduerne have

En anden ting der er vigtig at overveje, når man skal bestille vinduer er, hvilke funktioner de skal have. Dette skyldes, at der findes vinduer med et væld af funktioner i dag. Derfor skal man nøje overveje hvilke man ønsker, og endda også gerne rådgive sig ved sin lokale glarmester, som kan fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige vinduer.

Hvor mange lag glas skal vinduet have

I forbindelse med valg af funktioner, så kan det også være, at man bliver spurgt om hvor mange lag glas man ønsker. Hvor mange lag lige netop du skal bruge til din bolig afhænger af mange faktorer. Et eksempel kan være, hvis man bor i byen, og ønsker at sortere larmen fra bylivet fra, så kan flere lag være en god ting. Bor man derimod på landet, hvor det ikke larmer så meget, så kan det være, at det ikke er lige så nødvendigt med mange lag glas, som kan sortere lydende fra.

Flere Nyheder